Du skal bruge
8 sk groft sandwichbrød
2 stk tomater i skiver
4 sk røget tyndskåret skinke
8 sk god ost, mellemlagret
4 æg
seasalt
kværnet peber
Tomatkompot:
1 spsk oliven olie
1 stk skalotteløg
1 bk solmodne cherry tomater i halve
3 spsk mørk balsamico eddike
½ dl rørsukker
½ vaniljestang
¼ rød chili
Sådan gør du
Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Fordel en tomat i skiver, en skive røget skinke og en skive ost på 4 stykker brød. Der lægges en skive ost på de 4 resterende stykker brød.
Krydr med salt og peber og bag til osten er smeltet.
Spejl 4 æg på panden mens brødet er i ovnen.
Kompot:
Varm olien op i en gryde, og sautér løget uden det tager farve. Kom tomater, balsamico, rørsukker, vanilje og finthakket chili i, og lad det simre uden låg i cirka 10 minutter.
Cirka 12 minutter ved 200 °C
Servering:
Læg brødet med osten oven på brødet med skinke og tomat når de er kommet ud af ovnen.
Kom spejlægget oven på toasten. Servér tomatkompoten varm eller kold til croque Madame.