Vaniljecreme med flydende øer
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Udskriv opskrift
Du skal bruge
1 liter kaffefløde
1 flækket vaniljestang
10 æg
1 g salt
300 g sukker
100 g knuste makroner
100 g revet marcipan
Karamel
150 g sukker
2 spsk. vand
Sådan gør du
Varm fløden og vaniljestang forsigtigt op.
Pisk æggehviderne med salt og 50 g sukker. Bland massen med makroner og marcipan. Form massen til kugler med en ske, og pocher dem i den varme fløde, ca. 2 min. på begge sider. Tag kuglerne op, og læg dem på et viskestykke.
Pisk æggeblommerne og resten af sukkeret i en skål. Hæld den varme fløde i æggemassen under konstant omrøring. Varm æggemassen op i en gryde, stadig under omrøring, til cremen begynder at tykne. Hæld cremen i en skål og nedkøl.
Lav en tynd karamel af sukker og vand, der koges igennem, til farven er flot lysebrun.
Når cremen er afkølet, fordeles den i 4 dybe tallerkener. Læg forsigtigt æggehvidekuglerne ovenpå og pynt med karamel lige før servering.