Vaniljecreme med flydende øer


  • Vanillecreme
Forfatter: Francis Cardenau / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 liter kaffefløde

1 flækket vaniljestang

10 æg

1 g salt

300 g sukker

100 g knuste makroner

100 g revet marcipan

 

Karamel

150 g sukker

2 spsk. vand

Sådan gør du

Varm fløden og vaniljestang forsigtigt op.

Pisk æggehviderne med salt og 50 g sukker. Bland massen med makroner og marcipan. Form massen til kugler med en ske, og pocher dem i den varme fløde, ca. 2 min. på begge sider. Tag kuglerne op, og læg dem på et viskestykke.

Pisk æggeblommerne og resten af sukkeret i en skål. Hæld den varme fløde i æggemassen under konstant omrøring. Varm æggemassen op i en gryde, stadig under omrøring, til cremen begynder at tykne. Hæld cremen i en skål og nedkøl.

Lav en tynd karamel af sukker og vand, der koges igennem, til farven er flot lysebrun.

Når cremen er afkølet, fordeles den i 4 dybe tallerkener. Læg forsigtigt æggehvidekuglerne ovenpå og pynt med karamel lige før servering.