Du skal bruge
Pandekager
1 dl vand
1 dl øl
¾ dl olie
1 appelsin, revet skal
1 tsk vaniljesukker
1 økologiske æg
20 g sukker
1 knsp salt
90 g mel
olie til stegning
Tilbehør
2 dl fløde 9%
1 tsk vaniljesukker
2 spsk flormelis
400 g friske bær
Sådan gør du
Pisk vand, øl, olie, appelsinskal, vaniljesukker, æg, sukker og salt sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt og pisk dejen glat. Bag pandekagerne over to gange. Første gang som almindelige pandekager, men kun halvfærdige. Anden gang bages de yderligere et par min. på hver side, i masser af varm olie, så de næsten svømmer. Når pandekagerne er sprøde, tages de af, og bukkes over skaftet af en grydeske eller lignende. Pandekagerne stilles til afdrypning på fedtsugende papir.
Pisk fløden stiv med vaniljesukker og flormelis, vend de friske bær i og servér det som tilbehør til pandekagerne.