Ståpandekager


  • Staapandekager
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Pandekager

1 dl vand

1 dl øl

¾ dl olie

1 appelsin, revet skal

1 tsk vaniljesukker

1 økologiske æg

20 g sukker

1 knsp salt

90 g mel

olie til stegning

 

Tilbehør

2 dl fløde 9%

1 tsk vaniljesukker

2 spsk flormelis

400 g friske bær

Sådan gør du

Pisk vand, øl, olie, appelsinskal, vaniljesukker, æg, sukker og salt sammen. Tilsæt mel lidt efter lidt og pisk dejen glat. Bag pandekagerne over to gange. Første gang som almindelige pandekager, men kun halvfærdige. Anden gang bages de yderligere et par min. på hver side, i masser af varm olie, så de næsten svømmer. Når pandekagerne er sprøde, tages de af, og bukkes over skaftet af en grydeske eller lignende. Pandekagerne stilles til afdrypning på fedtsugende papir.

Pisk fløden stiv med vaniljesukker og flormelis, vend de friske bær i og servér det som tilbehør til pandekagerne.