Sabayonnecreme

med blåbær og figner


  • HEDEGAARD SABAYONNE
Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

200 g flormelis

8 pasteuriserede æggeblommer

2 dl hvidvin eller mousserende vin

125 g friske blåbær

8 friske figner i tern, evt uden skal

brun rørsukker til gratinering

Sådan gør du

Pisk æggeblommer med flormelis og tilsæt hvidvinen. Pisk alle ingredienser sammen til en skummende creme i en gryde ved medium varme. Cremen må ikke koge, så pisk ved lav varme.

Anret 4 tallerkener, som må komme i ovnen, med blåbær og figner skåret i tern. Fordel cremen over bær og frugt. Drys med rund hånd rørsukker på og brænd dem med en gasbrænder til rørsukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips:
I stedet for en gasbrænder kan du stille tallerkenerne i et koldt vandbad i oven under grillen. Grill dem til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.