Du skal bruge
200 g flormelis
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dl hvidvin eller mousserende vin
125 g friske blåbær
8 friske figner i tern, evt uden skal
brun rørsukker til gratinering
Sådan gør du
Pisk æggeblommer med flormelis og tilsæt hvidvinen. Pisk alle ingredienser sammen til en skummende creme i en gryde ved medium varme. Cremen må ikke koge, så pisk ved lav varme.
Anret 4 tallerkener, som må komme i ovnen, med blåbær og figner skåret i tern. Fordel cremen over bær og frugt. Drys med rund hånd rørsukker på og brænd dem med en gasbrænder til rørsukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.
Tips:
I stedet for en gasbrænder kan du stille tallerkenerne i et koldt vandbad i oven under grillen. Grill dem til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.