Pavlova

med sommerbær


  • Pavlovaweb
Antal personer: 8

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

4 æggehvider

1 knivspids salt

225 g sukker

½ tsk hvidvinseddike

1 tsk maizenamel

1 tsk vaniljesukker

Fyld:

3 dl piskefløde

1 tsk flormelis

½ tsk vaniljesukker

400-500 g sommerbær


Pynt:

1-2 tsk flormelis

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 140 °C.

Pisk æggehviderne og salt stive. Fortsæt med at piske mens halvdelen af sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt hvidvinseddike og sigt maizena og vaniljesukker i. Vend resten af sukkeret i med en dejskraber.

Form:Sæt marengsen på i store toppe i en cirkel på 25 cm på en bageplade med et smurt bagepapir. Pavlovaen skal være hul i midten. Sæt i ovn og bag. Afkøles og sættes på serveringsfad.


Fyld:
Pisk fløden, sigt og rør flormelis og vaniljesukker i. Anret flødeskum i midten af pavlovaen og pynt med sommerbær ovenpå.

30 minutter ved 140 °C – herefter cirka 1 time ved 100 °C.

Servering:
Anret flødeskum i midten af pavlovaen og pynt med sommerbær ovenpå. Sigt flormelis over bærerne inden servering.