Du skal bruge
4 æggehvider
1 knivspids salt
225 g sukker
½ tsk hvidvinseddike
1 tsk maizenamel
1 tsk vaniljesukker
Fyld:
3 dl piskefløde
1 tsk flormelis
½ tsk vaniljesukker
400-500 g sommerbær
Pynt:
1-2 tsk flormelis
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 140 °C.
Pisk æggehviderne og salt stive. Fortsæt med at piske mens halvdelen af sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt hvidvinseddike og sigt maizena og vaniljesukker i. Vend resten af sukkeret i med en dejskraber.
Form:Sæt marengsen på i store toppe i en cirkel på 25 cm på en bageplade med et smurt bagepapir. Pavlovaen skal være hul i midten. Sæt i ovn og bag. Afkøles og sættes på serveringsfad.
Fyld:
Pisk fløden, sigt og rør flormelis og vaniljesukker i. Anret flødeskum i midten af pavlovaen og pynt med sommerbær ovenpå.
30 minutter ved 140 °C – herefter cirka 1 time ved 100 °C.
Servering:
Anret flødeskum i midten af pavlovaen og pynt med sommerbær ovenpå. Sigt flormelis over bærerne inden servering.