Pandekager med nougatcreme

8 stk


  • Pandekage M Nougatcreme
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Pandekager

25 g smør

3 økologiske æg

1 spsk sukker

1 knsp salt

1 appelsin, revet skal

2 dl mælk

1 tsk vaniljesukker

75 g hvedemel

50 g hasselnødder, hakkede

smør til stegning

 

Nougatcreme

150 g blød nougat

2½ dl fløde

2 cl appelsinlikør

 

Pynt

2 appelsiner, i fileter

1 l appelsinjuice, koges ned til 1 dl

evt. hasselnødder, hakkede

Sådan gør du

Smelt smørret. Pisk æg, sukker, salt, appelsinskal og halvdelen af mælken sammen. Pisk smørret i sammen med vaniljesukker og mel. Tilsæt resten af mælken til konsistensen er cremet, og lad dejen traekke på køl, hvis der er tid. Kom en passende mængde dej på panden, og bag pandekagerne til de er gyldne.

Smelt nougaten og halvdelen af fløden i vandbad (gerne dagen før). Lad det køle af og pisk det luftigt med resten af fløden og appelsinlikøren.

Smør nougatcremen ud på de ikke for varme pandekager og servér med appelsinfileter, nedkogt appelsinjuice og hakkede hasselnødder.