Ovnbagt omelet med svesker

– og citron og flødeskum


  • Omelet Sveske Citron
Forfatter: Bo Jakobsen / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

200 g svesker uden sten

2 citroner

200 g sukker

6 æg

3 dl piskefløde

1 stang vanilje

Sådan gør du

Kog sveskerne sagte i saften fra 2 citroner sammen med 100 g sukker samt det gule af skallen af 1 citron. Når sveskerne er møre, sættes de til side. Tag en tærteform og fòr den med husholdningsfilm, så den er helt tæt.

Pisk æggene med 2 dl piskefløde, marven fra en stang vanilje og 100 g sukker. Fordel sveskerne i tærteformen, hæld æggemassen over og bag det i ovnen ved 175 grader i 35-40 min., eller til æggemassen er helt stivnet.

Tag sveske-omeletten ud og lad den køle af. Server "lagkage" stykker af sveske-omeletten med iskold flødeskum.