Omelet-soufflé
med sangriamarinerede røde bær
Antal personer: 4
( bedømmelser)
Udskriv opskrift
Du skal bruge
6 æg 250 g sukker
Lidt salt
10 g smør til smøring
2 spsk. flormelis
Bær
600 g blandede bær (hindbær, jordbær, solbær osv.)
Sangria
1/4 liter rødvin
Saft og skræl uden det hvide fra en hel appelsin og en hel citron
150 g sukker
1 bk. hindbær
50 g jordbær
Sådan gør du
Sangria
Bland alle ingredienser og lad dem marinere i 24 timer i køleskab. Det koges op og koges ind til det halve. Herefter sigtes det og køles ned.
Omelet
Æggeblommer og sukker piskes til skum. Hviderne piskes stive med lidt salt. Bland "blommeskum" og de stive hvider forsigtigt. Smør et ovnfast fad og hæld halvdelen af æggemassen i fadet. Det afkølede Sangria og de 600 g bær blandes, og halvdelen kommes i fadet.
Derefter dækkes det med den resterende æggemasse. Der drysses med flormelis, og det bages i ovnen på 180 grader i ca. 25-30 min. Serveres straks sammen med de resterende bær og eventuelt vaniljeis.