Omelet med citrusfrugter

– vaniljemarinerede


  • Om Vanille
Forfatter: Hans Beck Thomsen / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 1

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

3 æg

3 spsk. letmælk

20 g sukker

10 g smør

1 tsk. honning

1 spsk. flormelis

2 hviste ctronmelisse

 

Marinerede citrusfrugter

1/4 appelsin

14 rød grapefrugt

1/4 lime

1/4 citron

1 dl vand

80 g sukker

1 stang vanilje

Sådan gør du

Skær citrusfrugterne ud i fileter, og gem den overskydende saft. Kog vand og sukker med den flækkede vaniljestang et par min. Tilsæt citrussaften og kog til en sirupsagtig konsistens. Træk gryden til side, og skrab vaniljestangens korn ned i lagen, men gem en knivspids til omeletten.

Mens lagen endnu er lun, tilsættes citrusfileterne.

Slå æggene sammen med en gaffel, tilsæt mælk, sukker og smør, og lad den stivne let. Saml æggemassen ved at løfte pandens håndtag en smule. Kom honning på panden, og lad det flyde ind under omeletten.

Vend omeletten ud på en tallerken med de marinerede citrusfrugter, og drys flormelis på toppen. Lav evt. et mønster med en glødende stegegaffel i sukkeret, og pynt med citronmelisseblade, strøget med æggehvide og drysset med sukker.