Omelet med citrusfrugter
– vaniljemarinerede
Antal personer: 1
( bedømmelser)
Udskriv opskrift
Du skal bruge
3 æg
3 spsk. letmælk
20 g sukker
10 g smør
1 tsk. honning
1 spsk. flormelis
2 hviste ctronmelisse
Marinerede citrusfrugter
1/4 appelsin
14 rød grapefrugt
1/4 lime
1/4 citron
1 dl vand
80 g sukker
1 stang vanilje
Sådan gør du
Skær citrusfrugterne ud i fileter, og gem den overskydende saft. Kog vand og sukker med den flækkede vaniljestang et par min. Tilsæt citrussaften og kog til en sirupsagtig konsistens. Træk gryden til side, og skrab vaniljestangens korn ned i lagen, men gem en knivspids til omeletten.
Mens lagen endnu er lun, tilsættes citrusfileterne.
Slå æggene sammen med en gaffel, tilsæt mælk, sukker og smør, og lad den stivne let. Saml æggemassen ved at løfte pandens håndtag en smule. Kom honning på panden, og lad det flyde ind under omeletten.
Vend omeletten ud på en tallerken med de marinerede citrusfrugter, og drys flormelis på toppen. Lav evt. et mønster med en glødende stegegaffel i sukkeret, og pynt med citronmelisseblade, strøget med æggehvide og drysset med sukker.