Karamelliseret ananasomelet

med rom-rosinsauce


  • Karamelliseret Ananasomelet
Forfatter: Bo Jakobsen / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 ananas

1 stang vanilje

150 g rørsukker

4 æg

1 dl rom

50 g rosiner

Sådan gør du

Skræl ananassen, skær den i 1 cm tykke skiver og skær stokken ud. Skrab marven ud af vaniljestangen og bland den med 50 g rørsukker. Kom dette på en pande og lad sukkeret smelte uden at brune. Steg ananasskiverne i sukkeret, til de er svagt gyldne.

Læg dem i et ildfast fad, pisk 4 æg og hæld dem over. Bag det i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min. Drys med 50 g rørsukker og karamelliser under grillen i ovnen, til toppen er gyldenbrun.

Kog rom og rosiner med 50 g rørsukker, til det er opløst, og stil til side.

Server ananansdesserten varm med rom-rosinsaucen ved siden af.