Karamelliseret æbleomelet


  • Bj04 Karamelliseret
Forfatter: Bo Jakobsen / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

8 æg

Smør til stegning

 

Æblekompot

2 æbler, fx Belle de Boskoop

50 g sukker

2 spsk. vand

2 kardemommekapsler, let knuste

 

Vaniljesauce

2 æggeblommer

2 dl kaffefløde

25 g sukker

1 stang vanilje, flækket

 

Karamel

Sukker 

Vand

 

 

Sådan gør du

Skræl æblerne, og befri dem for kernehus. Skær dem i tern, og kom dem i en gryde med sukker, vand og kardemomme. Damp æblerne til kompot under låg ved middel varme. Afkøl. Rør æggeblommer og 1/2 dl kaffefløde sammen i en skål. Kog resten af fløden op med sukker og vaniljestang, og pisk det over i æggeblandingen. Kom det tilbage i gryden, og varm op til ca. 80 grader under omrøring. Saucen må endelig ikke koge. Sigt og afkøl saucen, omrør det første min.

Steg 4 flade omeletter af sammenpisket æg. Stryg hver omelet med æblekompot, og rul til en roulade. 

Smelt sukker og lidt vand på panden, og steg rouladerne i den lyse karamel. Server omgående med vaniljesauce.