Kaffe Pot à la creme med citronsirup
Du skal bruge
2 økologiske citroner
130 g sukker
2 spsk. vand
5 dl sødmælk
80 g gode fintmalede kaffebønner
6 æggeblommer
Sådan gør du
Sirup
Riv det gule af skallen på begge citroner. Pres den ene. Skræl den anden med en kniv, og skær fileterne ud, hak dem let. Kog skal, 30 g sukker og vand ind, til det bliver tyk. Tilsæt de hakkede fileter. Afkøl.
Creme
Varm mælken. Rist forsigtigt kaffen på en pande. Tilsæt 100 g sukker og smelt til karamel. Tilsæt mælken og kog det op igen, mens du pisker karamellen i. Køl af. Rør blommer i. Hæld i Pot de creme-forme eller lignende. Bag i vandbad der når 2/3 op ad siderne i ca. 35 min., til de stadig er flydendde i midten. Afkøl og server med sirup på toppene.