Jordbæromelet


  • Jordbaer
Forfatter: Bo Jakobsen/Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

12 æg

2 dl mælk

Salt og peber

Smør til stegning

Flormelis

 

Fyld

50 g rørsukker

1 stang vanilje

200 g jordbær

Sådan gør du

Smelt rørsukkeret på panden med marven af vaniljestangen. Skær jordbærrene i kvarte, og steg dem i sukkeret, når det er blevet til lys karamel. Hæld jordbær og karamel på et fad, og lad det køle af.

Lav 4 omeletter. Tag jordbærrene op af karamelsaucen, læg dem i midten af omeletterne og fold dem på midten. Ved servering hældes karamelsaucen omkring omeletterne, og disse drysses med et jævnt lag flormelis og karamelliseres med en blæselampe. Har de ikke en blæselampe, kan det gøres i ovnen under grill, men så skal det gøres, før de anrettes.

Pynt eventuelt med vaniljestangen.