Hjemmelavet koldskål

med rosmarinstegt rugbrød


  • Hjemmelavet koldskål
Forfatter: Claus Holm

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

2 pasteuriserede æggeblommer

50 g sukker

1 liter økologisk kærnemælk

1 økologisk citron

evt. en knivspids vanilje

 

Rosmarinstegt rugbrød:

10 g smør

8 skiver rugbrød

2 kviste rosmarin

Sådan gør du

Pisk blommer og sukker sammen til en æggesnaps. Hæld det over i en skål med iskold kærnemælk, og pisk lidt videre. Smag til med saft og skal af citron og sæt skålen på køl. Tilsæt evt. vanilje efter smag og behov.

Rosmarinstegt rugbrød
Pluk og hak rosmarin. Smelt smørret på en pande og tilsæt rosmarin. Del rugbrødsskiverne i trekanter og læg dem ned oven i smørret. Steg brødstængerne ganske kort på begge sider. Lad det køle af og blive sprødt på en tallerken, før det knækkes ned i koldskålen.