Du skal bruge
5 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
1/4 l sødmælk
1/4 l piskefløde
1 vaniljestang
2 spsk rørsukker
Sådan gør du
Æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og piskefløde. Smør 6 små rammekiner og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.
Stilles på køl indtil servering.
Serveringen:
Drys rørsukker på de iskolde crème brûlée og brænd dem med en gasbrænder til rørsukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.
Tips:
I stedet for en gasbrænder kan du stille rammekinerne med crème brûlée i et koldt vandbad i oven under grillen og grill dem til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.