Crème Brûlée


  • Creme Brulé 10
Antal personer: 6

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

5 pasteuriserede æggeblommer

125 g sukker

1/4 l sødmælk

1/4 l piskefløde

1 vaniljestang

2 spsk rørsukker

Sådan gør du

Æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og piskefløde. Smør  6 små rammekiner og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.

Stilles på køl indtil servering.

Serveringen:
Drys rørsukker på de iskolde crème brûlée og brænd dem med en gasbrænder til rørsukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips:
I stedet for en gasbrænder kan du stille rammekinerne med crème brûlée i et koldt vandbad i oven under grillen og grill dem til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.