Chokolade-omelet

med vaniljeis og hindbærpurè


  • Chokoladeomelet
Forfatter: Francis Cardenau / Det Danske Fjerkræraad

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

8 æggeblommer

6 æggehvider

1 dl pasteuriseret æggehvider (ca. 3 æggehvider)

50 g sukker

100 g chokolade (60-65%)

1/2 dl piskefløde

50 g smør

1 liter god vaniljeis

 

Purè

200 g optøede frosne hindbær

50 g sukker

Sådan gør du

Blend hindbær med sukker til en purè.

Pisk æggeblommer og æggehvider sammen. Pisk de pasteuriserede æggehvider stive med sukker.

Smelt chokoladen i vandbad. Vend forsigtigt den flydende chokolade med fløde, æggemasse og de stive æggehvider. Steg massen som 4 omeletter på panden i lidt smør. Rul omeletterne sammen, og server dem med vaniljeis og hindbærpurè.