Æblepandekager

8 stk


  • Aeblepandekager
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Pandekager

25 g smør

3 økologiske æg

1 spsk sukker

1 knsp salt

1 appelsin, revet skal

2 dl mælk

1 tsk vaniljesukker

75 g hvedemel

smør til stegning

 

Æblefyld

6 æbler

6 spsk sukker

2 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang

1 tsk kanel

2 cl cognac

1 dl æblejuice

evt. kirsebær

mynteblade

Sådan gør du

Smelt smørret. Pisk æg, sukker, salt, appelsinskal og halvdelen af mælken sammen. Pisk smørret i sammen med vaniljesukker og mel. Tilsæt mælk til konsistensen er cremet og lad dejen trække på køl, hvis der er tid. Bag pandekagerne på en pande med slip-let belægning til de er gyldne.

Skær æbler med skræl i fine tern og varm sukker til karamel på en pande ved middel varme. Fordel æbletern, vaniljesukker og kanel på panden. Tilsæt cognac og juice og lad det blive varmet igennem til karamellen er opløst. Vend æblerne rundt et par gange, og tag dem af, når de er møre.

Læg pandekagerne ud på et bord. Placér æblemassen i en lang stribe på det bredeste sted og rul pandekagen om æblemassen.

Servér med kirsebær og pynt med mynteblade.