Svamperøræg

og tre andre måder at lave røræg på


  • Svamperoraeg
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Røræg naturel

8 økologisk æg

salt

hvid peber

1 tsk smør

 

Purløgsrøræg med et strejf af hvidløg

1 fed hvidløg

1/2 bt purløg

1 portion æggemasse

 

Chorizo røræg med tomat og basilikum

1/2 pk chorizo

1/2 bk cherrytomater

1 bt basilikum

smør

1 portion æggemasse

 

Svamperøræg

1 lille løg

250 g svampe

2 stilke timian

1 spsk smør

salt og peber

1 portion æggemasse

 

 

Sådan gør du

Pisk æggene sammen med salt og peber. Varm en pande ved moderat varme med lidt smør og tilsæt æggemassen, når smørret er smeltet. Når æggemassen er størknet i bunden, skrabes det væk, så noget nyt og flydende kan komme til. Når æggemassen er ved at være størknet, men stadig fugtig, tages den af panden og serveres.

Skær hvidløgsfed over i kvarte og pisk det sammen med æggene. Tilsæt derefter hakket purløg og tilbered det som almindelig røræg. Når æggemassen kommes på panden, fiskes de fire kvarte hvidløgsfed dog op. 

Skær chorizo i skiver og tomaterne i kvarte og varm dem igennem på en pande ved moderat varme i lidt smør. Tilsæt derefter æggemassen og grofthakket basilikum.

Hak løget fint, skær svampene i mindre stykker og sautér det på en slip-let pande med timian, smør, salt og peber uden det får farve. Pisk æggemassen sammen og hæld den på panden, når svampene er blevet møre.