Du skal bruge
Speltbrød
1/2 l koldt vand
1/4 pk gær
2 økologiske æg
325 g fuldkornsspeltmel
325 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
Fuldkornsbrød med cornflakes
1/2 l koldt vand
1/4 pk gær
2 økologiske æg
125 g cornflakes
200 g speltmel
325 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
Rugbrød med fuldkorn
1 mørk hvidtøl
2 dl vand
1/4 pk gær
2 økologiske æg
200 g hvedemel
125 g knækket rug
350 g færdig rugbrødsblanding
1 tsk salt
Sådan gør du
Brødet har en hovedrolle i en dansk brunch – prøv disse opskrifter, som ikke tager mere end 5 min. at ælte sammen, gerne aftenen før.
Speltbrød
Pisk vand, gær og æg sammen. Tilsæt fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej. Sæt dejen på køl natten over.
Næste morgen hældes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æg og bag brødet i 35-40 minutter ved 180 °C.
Fuldkornsbrød med cornflakes
Pisk vand, gær og æg sammen. Tilsæt cornflakes, speltmel, hvedemel og salt og rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej. Sæt dejen på køl natten over.
Næste morgen hældes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æg og bag brødet i 35-40 minutter ved 180 °C.
Rugbrød med fuldkorn
Da dette rugbrød er for groft til at dejen kan virke ordentligt, tilsættes en færdig rugbrødsblanding, der indeholder tørret surdej.
Pisk hvidtøl, vand, gær og æg sammen. Tilsæt mel, knækket rug, færdig rugbrødsblanding og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske til en ensartet sej dej. Sæt dejen på køl natten over.
Næste morgen hældes dejen forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æg og bag brødet i 35-40 minutter ved 180 °C.