Små pirogger

med tomat og æg


  • Smaa Butterdejstaerter
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

4 økologiske æg

1/2 bk cherrytomater

1 pk seranoskinke

1 bt purløg

1 1/2 tsk dijonsennep

salt og peber

2 plader butterdej

 

Tilbehør

grøn salat

Sådan gør du

Kog æggene i cirka 6 minutter til de er blødkogte. Køl dem ned, pil dem og del dem groft. Hak cherrytomater, seranoskinke og purløg groft og ryst saft og kerner væk fra tomaterne. Vend blandingen med dijonsennep, de blødkogte æg og krydr med salt og peber.

Rul butterdejspladerne ud så de bliver næsten kvadratiske. Skær dem i halve og pensl kanterne med æg. Fordel fyldet på den ene halvdel af butterdejen og fold den anden halvdel over. Tryk kanterne sammen med en gaffel, pensl overfladen med æg og bag dem i cirka 10 minutter ved 200 °C.

Servér med grøn salat.