Rørte oste

på sprøde grøntsager


  • Rorte Oste
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Sprøde grøntsager

1 dl vineddike

150 g sukker

1/4 l appelsinjuice

salt, chili og laurbærblade

250 g grøntsager, i små stave (gulerødder, løg, tomater)

1 bt krydderurter, hakket

 

Krydderurtecreme

1 bk karse

1 bt purløg

1/2 fed hvidløg

salt og peber

125 g mascarpone/ buko

naturel (light)

1 spsk soja

 

Piment creme

2 røde peberfrugter

2 fed hvidløg

1 bt basilikum

125 g mascarpone/buko

naturel (light)

100 g bacontern, ristede

 

Oliven creme

125 g sorte, godt modne oliven

1/2 fed hvidløg

1/2 rød chili

125 g mascarpone/buko

naturel light

1 spsk citronsaft

1 bt basilikum

Sådan gør du

Sprøde grøntsager
Kom det hele ned i en gryde med undtagelse af krydderurterne og kog det ind ved jævn varme i cirka 30-40 minutter. Når lagen har en konsistens som let flydende sirup tages lagen fra blusset og krydderurter vendes i.

Krydderurtecreme
Hak karse, purløg og hvidløg fint sammen med salt og peber og stød dem eventuelt lidt i morteren for at få den grønne farve frem. Bland derefter det hele sammen og servér med smilende æg og sprøde grøntsager.

Piment creme
Bag peberfrugter og hvidløg i 25 minutter ved 200 °C under stanniol. Fjern skindet fra peberfrugterne og hak den fint med hvidløg, salt og peber.

Bland det hele sammen med hakket basilikum og servér cremen med ristet bacon, smilende æg og sprøde grøntsager.

Oliven creme
Pres de sorte oliven godt med den flade side af en kniv, og pres derefter kernerne ud. Hak oliven, hvidløg og chili fint og vend det sammen med osten og lidt citronsaft.

Servér cremen på sprøde salater med smilende æg og evt. basilikum.

 

Disse rørte oste læner sig mod de sydlandske tapenader. De er gode som dip på brødet, men også som tilbehør til eksempelvis æg, pølser og kødpålæg.

Servér dem på friske salater med æg, kraftige eddikekogte grøntsager og masser af krydderurter.