Pocheret æg
med parmasan og østershatte
Du skal bruge
Pocheret æg
1 l vand
1/2 dl lagereddike
1 tsk salt
4 økologiske æg
1 spsk smør
300 g .stershatte
2 fed hvidl.g
1/2 citron, saft
1 bt purløg, snittet
4 skiver brød
25 g parmesanost, i flager
Sådan gør du
Kog vand, eddike og salt op og slå et æg ud i en underkop. Skru ned for vandet og pisk rundt i det næsten kogende vand med et piskeris, så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, og lad det trække tre min. lige under kogepunktet. Køl ægget ned i rigeligt vand og gentag processen med de tre andre æg.
Varm smørret op ved middelstærk varme og lad det bruse af. Sautér østershattene sammen med hvidløg og citronsaft til svampene er møre og vend herefter purløg i. Læg østershattene på brødet med de pocherede æg og lun det i ovnen i 4 minutter ved 170 °C.
Servér brødet og pynt med parmesanflager.