Vandbakkelseskagemand


  • Vandbakkelses Kagemand 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

4 æg

2½ dl vand

125 g mel

125 g smør


Glasur:

100 g flormelis

vand


Pynt:

slik

flødeskum eller vaniljeis

 

Sådan gør du

Vandet bringes i kog og smørret smeltes heri. Melet tilsættes mens der røres kraftigt med et piskeris indtil dejen er fast og glat.

Dejen afkøles i ½ time. Æggene piskes sammen i en skål og hældes i dejen lidt ad gangen. Dejen røres godt indtil den er fast. VIGTIGT: Dejen må ikke blive for tynd. Det vil sige, at når den er fast skal, du stoppe med at tilsætte mere æg. Hvis dejen bliver for tynd, vil vandbakkelserne ikke hæve flot op, når de bages.

Dejen fyldes i en sprøjtepose med tyl og sprøjtes ud på smurt bagepapir. Formes som en kagemand á la billedet.

Bages ved 200 °C i 20-30 minutter til den er flot gyldenbrun. Ovnen må ikke åbnes under bagning, da vil kagemanden så vil falde sammen.

Servering:
Når kagemanden er afkølet, pyntes den med hvid glasur og slik.

Servér eventuelt sammen med en skål flødeskum eller vanilieis.