Valnøddekage


  • Valnoeddekage
Antal personer: 8

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 spsk smør til at smøre formen

4 æggehvider

1¼ dl sukker

60 g grofthakket mørk chokolade

50 g finthakkede valnødder


Nøddesirup:

1 dl hele valnødder

1 dl mørk sirup 

Sådan gør du

Opvarm ovnen til 175 °C. Smør en springform. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Bland chokolade og valnødder i de stiftpiskede æggehvider.

Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i cirka 25 minutter. Prik i kagen med en tandstikker eller strikkepind. Hvis der sidder rå dej på, skal kagen bage længere.

Nøddesirup:
Kom valnødderne i en kasserolle, dæk dem med vand og kog i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad nødderne dryppe af i en sigte. Kom valnødder og mørk sirup i kasserollen og kog blandingen i 1 minut. Lad siruppen køle af og servér den sammen med kagen.