Sprøde medaljer

med kagecreme


  • MEDALJER 01
Antal personer: 15

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Linsedej

250 g hvedemel

70 g florsukker

100 g blødt smør

1 lille æg


Kagecreme

3 æggeblommer

1½ spsk rørsukker

1 stor spsk maizena

2 dl sødmælk

marven af ½ stang god vanille


Pynt

½ l stift pisket fløde

15 tsk god jordbærmarmelade

chokoladeglasur

eventuelt bær

Sådan gør du

Linsedej

Alle ingredienserne samles hurtigt til en dej. Hvis den er meget blød, kan den eventuelt lægges i køleskab ½ time, før den rulles ud på et meldrysset bord. Jo tyndere dejen udrulles, jo mere sprøde og lækre bliver de færdige medaljer.

Medaljerne udstikkes i den ønskede størrelse, f.eks. med et glas. Bages ved 200 °C til de er lysebrune, cirka 6-8 minutter.

Kagecreme
Pisk alle ingredienserne godt sammen i en gryde. Pisk til cremen er tyknet og kogt godt igennem. Stil herefter cremen på køl.

Servering:
Medaljerne lægges sammen med flødeskum, jordbærmarmelade og kagecreme.

På den øverste kage smørres et tyndt lag glasur og en fløde roset. Pynt eventuelt med friske bær og chokolade.