Du skal bruge
Linsedej
250 g hvedemel
70 g florsukker
100 g blødt smør
1 lille æg
Kagecreme
3 æggeblommer
1½ spsk rørsukker
1 stor spsk maizena
2 dl sødmælk
marven af ½ stang god vanille
Pynt
½ l stift pisket fløde
15 tsk god jordbærmarmelade
chokoladeglasur
eventuelt bær
Sådan gør du
Linsedej
Alle ingredienserne samles hurtigt til en dej. Hvis den er meget blød, kan den eventuelt lægges i køleskab ½ time, før den rulles ud på et meldrysset bord. Jo tyndere dejen udrulles, jo mere sprøde og lækre bliver de færdige medaljer.
Medaljerne udstikkes i den ønskede størrelse, f.eks. med et glas. Bages ved 200 °C til de er lysebrune, cirka 6-8 minutter.
Kagecreme
Pisk alle ingredienserne godt sammen i en gryde. Pisk til cremen er tyknet og kogt godt igennem. Stil herefter cremen på køl.
Servering:
Medaljerne lægges sammen med flødeskum, jordbærmarmelade og kagecreme.
På den øverste kage smørres et tyndt lag glasur og en fløde roset. Pynt eventuelt med friske bær og chokolade.