Du skal bruge
25 g gær
¾ dl flydende fedtstof
1 tsk salt
2 spsk sesamfrø
1 æg
1 spsk lys sirup
2 dl mælk
6 dl hvedemel
1 æg (til pensling)
Fyld:
8 skiver ost
8 halve skiver røget skinke
Pynt:
Sesamfrø
Sådan gør du
Smuldr gæren og tilsæt det flydende fedtstof, salt, sesamfrø, æg og lys sirup. Rør opvarmet mælk i, indtil gæren er opløst. Tilføj mel og ælt. Lad dejen hæve tildækket 30 minutter.
Ælt igen, form som en cirkel og skær den ud i 8 trekanter. Læg en skive ost og en halv skive skinke på hver trekant. Rul fra den brede ende mod spidsen. Lad giflerne hæve igen 20 minutter.
Pynt:
Pensl med æg og pynt med sesamfrø. Bag nederst i ovnen i 8 minutter ved 225 °C.
Tip:
Velegnet til frysning. Variationstip: Prøv et alternativt fyld – f.eks. smøreost, salami og oregano.