Rollingerugbrød


  • ROLLINGERUGBROD
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

3 dl kogende vand
250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)
3 1/4 dl appelsinjuice
50 g gær
3 1/2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
200 g hvedemel (ca. 3 1/2 dl)
825 g rugmel

Pensling:
2 spsk Karolines Køkken smør- & rapsolie

 

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i ca. 1 time. Lun juicen (lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de udblødte rugkerner, kærnemælk, salt og hvedemel. Rør blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene) og tilsæt rugmelet lidt efter lidt. Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tryk dejen ud i en bradepande (ca. 32 x 38 cm) – foret med bagepapir. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Stil dejen til efterhævning et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen i 32 firkanter (ca. 4 x 9 cm). Pensl med smør- & raspolie og bag Rollingerugbrødene nederst i ovnen i ca. 50 minutter ved 200 °C.

Rollingerugbrødene kan fryses. Lun dem inden servering.