Du skal bruge
165 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g blødt smør eller margarine
100 g perlesukker
75 g brun farin
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 æg
125 g mørk chokolade
Køkkengrej:
Bageplade
Bagepapir
2 store skåle
Håndmikser
Grydeske
2 spiseskeer
Palet
Bagerist
Grydelapper
Sådan gør du
Tag bagepladen ud af ovnen og læg bagpapir på. Tænd ovnen på 175º C. Hvis du ikke ved, hvordan du tænder ovnen, må du spørge en voksen.
Bland mel og bagepulver i en stor skål.
I en anden skål blander du perlesukker, brun farin og smør med håndmikseren. Bliv ved med at røre, til det er let og luftigt. Tilsæt salt, vaniljesukker og æg. Bland til ægget er rørt godt ind i dejen. Tilsæt melblandingen og brug en ske til at røre det sammen med.
Del chokoladen i små stykker. Du kan bruge hænderne, men du kan for eksempel også lægge chokoladen i en lille plasticpose og knuse den med en kagerulle. Eller du kan bede en voksen om hjælp.
Bland chokoladestykkerne i dejen. Brug 2 spiseskeer til at forme dejen til små toppe på bagepladen. Der skal være god plads mellem hver kage - ca. 7 cm.
Tag grydelapperne og sæt bagepladen ind i midten af ovnen. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er gennembagte og brune.
Tag grydelapperne igen og tag bagepladen ud af ovnen. Lad kagerne køle af i 5 minutter på pladen. Tag dem så af pladen med en palet og lad dem køle videre på en bagerist.
Bagetid: 10-12 min. ved 175° C