Pæretærte


  • Paeretaerte
Antal personer: 8

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 spsk smør til at smøre formen

4-6 pærer

60 g hvedemel

½ tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

3 æg

2¼ dl mælk

1 dl sukker

Tilbehør

letpisket flødeskum 

Sådan gør du

Opvarm ovnen til 225 °C. Smør en tærteform. Skræl, udkern og halvér pærerne. Skær de halve pærer i skiver, næsten helt igennem, men så de stadig hænger sammen i stilkeenden.

Læg dem i formen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æg og mælk sammen Tilsæt melblandingen og pisk til en jævn dej. Hæld dejen over pærerne og strø sukker over.

Bag pærekagen midt i ovnen i 15 minutter ved 225 °C, sænk derefter temperaturen til 175 °C og lad den bage i yderligere 20 minutter.

Servér pærekagen lun med letpisket flødeskum.