Du skal bruge
1 spsk smør til at smøre formen
4-6 pærer
60 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
3 æg
2¼ dl mælk
1 dl sukker
Tilbehør
letpisket flødeskum
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 225 °C. Smør en tærteform. Skræl, udkern og halvér pærerne. Skær de halve pærer i skiver, næsten helt igennem, men så de stadig hænger sammen i stilkeenden.
Læg dem i formen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Pisk æg og mælk sammen Tilsæt melblandingen og pisk til en jævn dej. Hæld dejen over pærerne og strø sukker over.
Bag pærekagen midt i ovnen i 15 minutter ved 225 °C, sænk derefter temperaturen til 175 °C og lad den bage i yderligere 20 minutter.
Servér pærekagen lun med letpisket flødeskum.