Du skal bruge
3 pasteuriserede æggehvider (cirka 1 dl)
150 g sukker (cirka 1¾ dl)
150 g hakkede hasselnøddekerner
Fyld:
250 g friske jordbær
125 g jordbærmarmelade
3¾ dl piskefløde
Sådan gør du
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk igen i cirka 3 minutter. Vend hasselnødderne i.
Tegn 30 cirkler (á cirka 7 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir. Smør cirka 1½ spsk æggehvideblanding ud i hver cirkel. Bag de små marengs midt i ovnen i cirka 20 minutter ved 150 °C, til de er tørre og let gyldne.
Stil på en bagerist til afkøling.
Fyld:
Del de rensede jordbær i halve. Bland marmelade og piskefløde sammen og pisk det til et let skum. Læg 3 nøddemarengskager sammen om 4 spsk jordbærfløde-skum og 2-6 halve jordbær.
Servér straks.
Tip:
Smør lidt flødeskum på ”bunden” af de to øverste kager og læg de halve jordbær med skærefladen opad – så bliver ”kagetårnet” stående.
Antal:
10 kager