Nøddemarengs


  • Noeddemarengs
Forfatter: Karolines Køkken

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

3 pasteuriserede æggehvider (cirka 1 dl)

150 g sukker (cirka 1¾ dl)

150 g hakkede hasselnøddekerner


Fyld:

250 g friske jordbær

125 g jordbærmarmelade

3¾ dl piskefløde 

Sådan gør du

Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk igen i cirka 3 minutter. Vend hasselnødderne i.

Tegn 30 cirkler (á cirka 7 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir. Smør cirka 1½ spsk æggehvideblanding ud i hver cirkel. Bag de små marengs midt i ovnen i cirka 20 minutter ved 150 °C, til de er tørre og let gyldne.

Stil på en bagerist til afkøling.

Fyld:
Del de rensede jordbær i halve. Bland marmelade og piskefløde sammen og pisk det til et let skum. Læg 3 nøddemarengskager sammen om 4 spsk jordbærfløde-skum og 2-6 halve jordbær.

Servér straks.

Tip:
Smør lidt flødeskum på ”bunden” af de to øverste kager og læg de halve jordbær med skærefladen opad – så bliver ”kagetårnet” stående. 

Antal:
10 kager