Du skal bruge
Bund:
100 g smør
175 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk rørsukker
1 æg
Fyld:
100 g smuttede mandler
100 g hasselnødder
100 g valnøddekerner
100 g smør
½ dl lys sirup
½ dl rørsukker
2 spsk hvedemel
1 dl mælk
Sådan gør du
Bund:
Opvarm ovnen til 200 °C. Brun hasselnødderne på en pande eller i ovnen. Fjern skallerne ved at gnubbe nødderne, f.eks. i et kraftigt stykke køkkenrulle eller et viskestykke. Rist også mandler og valnødder.
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Bland derefter alle de øvrige ingredienser til bunden sammen med smørret til en blød dej.
Tryk dejen ud i en tærteform på cirka 24 cm i diameter.
Forbag tærten i 10 minutter ved 200 °C. Tag bunden ud og skru temperaturen ned til 175 °C.
Fyld:
Bland alle ingredienser til fyldet, undtagen mandler og nødder, i en kasserolle. Bring blandingen i kog og lad den simre et par minutter. Tag kasserollen af blusset og rør nødder og mandler i. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten i cirka 15 minutter ved 175 °C.