Nødde- og mandeltosca


  • Noeddemandelkage Addbg
Forfatter: Dansukker

Antal personer: 12

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Bund:

100 g smør

175 g hvedemel

½ tsk bagepulver

2 spsk rørsukker

1 æg


Fyld:

100 g smuttede mandler

100 g hasselnødder

100 g valnøddekerner

100 g smør

½ dl lys sirup

½ dl rørsukker

2 spsk hvedemel

1 dl mælk

Sådan gør du

Bund:
Opvarm ovnen til 200 °C. Brun hasselnødderne på en pande eller i ovnen. Fjern skallerne ved at gnubbe nødderne, f.eks. i et kraftigt stykke køkkenrulle eller et viskestykke. Rist også mandler og valnødder.

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Bland derefter alle de øvrige ingredienser til bunden sammen med smørret til en blød dej.

Tryk dejen ud i en tærteform på cirka 24 cm i diameter.

Forbag tærten i 10 minutter ved 200 °C. Tag bunden ud og skru temperaturen ned til 175 °C.

Fyld:
Bland alle ingredienser til fyldet, undtagen mandler og nødder, i en kasserolle. Bring blandingen i kog og lad den simre et par minutter. Tag kasserollen af blusset og rør nødder og mandler i. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten i cirka 15 minutter ved 175 °C.