Du skal bruge
Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld:
creme og syltetøj
Kagecreme:
1 pasteuriseret æg
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk mel
1½ dl sødmælk
½ vaniljestang
2½ dl fløde
Pynt:
glasur og gelé
Sådan gør du
Dej:
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og ælt det sammen. Tilsæt æg.
Form dejen til en stor rulle og sæt på køl i en times tid. Skær herefter rullen i skiver af cirka ½ cm tykkelse. Læg skiverne på bagepapir på plade. Bag dem i 5-8 minutter ved 200 °C. til de er lysebrune i almindelig ovn (ikke varmluft). Når medaljerne er afkølet, lægges de i en kagedåse indtil brug.
Kagecreme:
Pisk ingredienserne undtagen vaniljesukker og fløde sammen i en gryde. Bring cremen i kog under piskning og tag gryden fra varmen. Tilsæt vaniljesukker og afkøl cremen. Pisk fløden til skum og bland det i cremen.
Servering:
Glasér de øverste bunde med glasur. Læg kagecreme på de nederste bunde med en lille klat syltetøj i midten. Læg de øverste bunde på og pynt med gelé.