Medaljer


  • Medaljer 612Px
Forfatter: HEDEGAARD foods

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

300 g mel

200 g smør

100 g sukker

1 æg


Fyld:

creme og syltetøj


Kagecreme:

1 pasteuriseret æg

1 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

1 spsk mel

1½ dl sødmælk

½ vaniljestang

2½ dl fløde


Pynt:

glasur og gelé


Sådan gør du

Dej:
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og ælt det sammen. Tilsæt æg.

Form dejen til en stor rulle og sæt på køl i en times tid. Skær herefter rullen i skiver af cirka ½ cm tykkelse. Læg skiverne på bagepapir på plade. Bag dem i 5-8 minutter ved 200 °C. til de er lysebrune i almindelig ovn (ikke varmluft). Når medaljerne er afkølet, lægges de i en kagedåse indtil brug.

Kagecreme:
Pisk ingredienserne undtagen vaniljesukker og fløde sammen i en gryde. Bring cremen i kog under piskning og tag gryden fra varmen. Tilsæt vaniljesukker og afkøl cremen. Pisk fløden til skum og bland det i cremen. 

Servering:
Glasér de øverste bunde med glasur. Læg kagecreme på de nederste bunde med en lille klat syltetøj i midten. Læg de øverste bunde på og pynt med gelé.