• Mandelhjerter
Forfatter: Dansukker

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

200 g mandler

150 g hvedemel

1 dl sukker

1 tsk vaniljesukker

175 g smør


Glasur:

2 dl Dansukker flormelis med jordbærsmag

1-2 tsk kogende vand 

Sådan gør du

Kom mandlerne i en gryde, dæk dem med vand og kog op. Hæld mandlerne i en sigte og smut dem ud af skallen, mens de er varme. Hak de smuttede mandler fint.

Bland mandler, mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i små stykker og ælt det i melblandingen til en smidig dej.

Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.

Opvarm ovnen til 175 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ½ cm tykkelse

Tryk hjerter ud med en hjerteformet udstikker. Læg hjerterne på bageplader med bagepapir og bag dem midt i ovnen i cirka 10 minutter ved 175 °C. Lad efterfølgende kagerne afkøle på en rist.

Glasur:
Rør ingredienserne til glasuren sammen i en skål og smør straks glasuren på kagerne.

Tip:
Opbevar mandelhjerterne tørt. 

Antal:
Cirka 25 stk.