Du skal bruge
200 g mandler
150 g hvedemel
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
175 g smør
Glasur:
2 dl Dansukker flormelis med jordbærsmag
1-2 tsk kogende vand
Sådan gør du
Kom mandlerne i en gryde, dæk dem med vand og kog op. Hæld mandlerne i en sigte og smut dem ud af skallen, mens de er varme. Hak de smuttede mandler fint.
Bland mandler, mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Skær smørret i små stykker og ælt det i melblandingen til en smidig dej.
Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskab mindst 1 time.
Opvarm ovnen til 175 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ½ cm tykkelse
Tryk hjerter ud med en hjerteformet udstikker. Læg hjerterne på bageplader med bagepapir og bag dem midt i ovnen i cirka 10 minutter ved 175 °C. Lad efterfølgende kagerne afkøle på en rist.
Glasur:
Rør ingredienserne til glasuren sammen i en skål og smør straks glasuren på kagerne.
Tip:
Opbevar mandelhjerterne tørt.
Antal:
Cirka 25 stk.