Du skal bruge
3 pasteuriserede æggehvider (ca. 1 dl)
150 g sukker (ca.1 dl)
150 g hakkede hasselnøddekerner
Fyld:
4 appelsiner (ca. 950 g)
200 g færdigkøbt chokoladesauce
3 dl piskefløde
Sådan gør du
Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Vend hasselnødderne i.
Tegn 30 cirkler (a ca. 7 cm i dia.) fordelt på 2 stykker bagepapir. Smør ca. 1½ spsk æggehvideskum ud i hver cirkel.
Bag de små marengs midt i ovnen - til de er tørre og let gyldne. Træk bagepapiret med kagerne over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt kagerne af bagepapiret.
Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med.
Kom chokoladesauce og fløde i en skål og pisk det til et let skum. Læg 3 nøddemarengskager sammen om chokoladeflødeskum og appelsinfileter.
Gentag med resten af marengsene og server straks.
Ca. 20 min. 150 °C.