Du skal bruge
150 g sukker
¾ dl lys el. mørk sirup
150 g smør
2 små æg
½ spsk revet pomeransskal
½ spsk stødt ingefær
½ spsk stødte nelliker
½ spsk natron
400 g mel
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk vand
Sådan gør du
Varm sukker og sirup op til kogepunktet. Tilsæt smørret og lad det smelte. Lad massen køle af. Rør æg, krydderier, natron og det meste af melet i. Dæk dejen med lidt mel og lad den stå koldt et par timer el. til næste dag.
Ælt dejen smidig på bordet. Rul den ud til en tynd plade ca. 2 mm. Skær dejen ud i kvadratiske stykker (ca. 10x10 cm). Stik evt. små figurer ud midt i stykkerne.
Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
Bagetid: 8-10 min. ved 175° C.
Servering:
Pynt & glasur: Rør flormelis og vand sammen til glasur og lim kagerne sammen med glasur til små lygter.