Latterkage


  • Latterlagkageweb
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

1 dl Karolines Køkken smør- og rapsolie
250 g sukker (ca. 3 dl)
Kornene af 1 stang vanilje
2 æg
225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
2 dl mælk

Fyld:
4 nektariner (ca. 450 g)
½ liter piskefløde
100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)

Sådan gør du

Kakaobunde: Pisk smør- & rapsolie med sukker og vaniljekorn. Kom det ene æg i og pisk. Tilsæt det andet æg og pisk til blandingen ligner æggesnaps. Bland mel, bagepulver og kakao. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med mælken.


Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i dia.) Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk.

Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Nektarinfyld: Skær nektarinerne i kvarte - gem en kvart nektarin til pynt. Skær resten i mindre stykker. Pisk fløden til et let skum - tag 2 dl flødeskum fra til pynt. Vend forsigtigt resten af fløden med nektariner og chokolade.

Læg den nederste kagebund på et fad og fordel herpå halvdelen af nektarinfyldet. Fortsæt med den midterste bund og resten af nektarinfyldet.

Slut med den sidste bund og pynt kagen med de 2 dl flødeskum, nektarinbåde og revet chokolade. 

Bagetid: Ca. 50 min. ved 175 °C.