Du skal bruge
75 g blødt smør
85 g sukker (ca. 1 dl)
1 æg
75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 spsk kakao
Fyld:
½ l fløde – pisket til flødeskum
3 spsk finthakket mørk eller lys chokolade
Sådan gør du
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtigt mel og kakao i.
Smør dejen tyndt ud i runde kager på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 12 cm i dia.).
Bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud én ad gangen. Form dem til kræmmerhuse - stil dem med spidsen ned i små snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede.
Bag resten af kagerne.
4-5 min. ved 200 °C.
Servering:
Fyld Kyssekræmmerhusene med flødeskum og pynt med chokolade. Stil dem i glas eller i en skål fyldt med sukker, så de ikke vælter. Server straks.
Tip:
Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.