Kransekage
klassisk kransekage i ringe eller stænger
Du skal bruge
500 g bagemarcipan
200 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider
Glasur
175 g flormelis
pasteuriseret æggehvide
½ tsk hvidvinseddike
Sådan gør du
Ælt marcipanmassen med sukker og æggehvider. Varm massen op i en tykbundet gryde til den er lun.
Massen trilles i stænger og klemmes spidse på midten – som en tagryg. Skær stængerne i passende stykker eller form dem til ringe, som kan stables til den klassiske kransekage. Lav den første ring 8 cm lang og 2 cm tyk, læg 4 cm til pr. ring i længden ved de næste ringe.
Stykkerne og ringene sættes på bagepapir og bages i cirka 10 minutter ved 200 °C, til de er gyldne. Pyntes efter afkøling.
Glasur
Rør sigtet flormelis, æggehvide og eddike sammen. Glasuren skal være tyk og lidt sej. Fyld glasuren i et papirkræmmerhus og pynt kransekagestykkerne/ringene. Samme glasur bruges også som limdutter til at lime ringene sammen.
Tip:
Lav blomster med glasuren eller smeltet chokolade på et stykke husholdningsfilm, der er bredt ud på bordet. Lad blomsterne tørre og lim dem på kransekagen med glasur.