Kransekage

klassisk kransekage i ringe eller stænger


  • 36 Kransekage 612Px
Forfatter: HEDEGAARD foods

Antal personer: 20

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

500 g bagemarcipan

200 g sukker

2 pasteuriserede æggehvider


Glasur

175 g flormelis

pasteuriseret æggehvide

½ tsk hvidvinseddike

Sådan gør du

Ælt marcipanmassen med sukker og æggehvider. Varm massen op i en tykbundet gryde til den er lun.

Massen trilles i stænger og klemmes spidse på midten – som en tagryg. Skær stængerne i passende stykker eller form dem til ringe, som kan stables til den klassiske kransekage. Lav den første ring 8 cm lang og 2 cm tyk, læg 4 cm til pr. ring i længden ved de næste ringe.

Stykkerne og ringene sættes på bagepapir og bages i cirka 10 minutter ved 200 °C, til de er gyldne. Pyntes efter afkøling.

Glasur
Rør sigtet flormelis, æggehvide og eddike sammen. Glasuren skal være tyk og lidt sej. Fyld glasuren i et papirkræmmerhus og pynt kransekagestykkerne/ringene. Samme glasur bruges også som limdutter til at lime ringene sammen.

Tip:
Lav blomster med glasuren eller smeltet chokolade på et stykke husholdningsfilm, der er bredt ud på bordet. Lad blomsterne tørre og lim dem på kransekagen med glasur.