Konfettikager


  • Konfettikager
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

165 g hvedemel

½ tsk bagepulver
125 g blødt smør eller margarine
175 g sukker
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 æg
1 spsk krydderiblanding
(stødt ingefær, kanel, kardemomme)
Chokoladeknapper

Køkkengrej:
Bageplade
Bagepapir
2 store skåle
Håndmikser
Grydeske
2 spiseskeer
Grydelapper
Palet
Bagerist

Sådan gør du

Tag bagepladen ud af ovnen og læg bagepapir på. Tænd ovnen på 175º C. Hvis du ikke ved, hvordan du tænder ovnen, må du spørge en voksen.


Bland mel og bagepulver i en stor skål.

I en anden skål rører du sukker og smør med håndmikseren, til blandingen er let og luftig. Tilsæt salt, vaniljesukker og æg. Bland til ægget er rørt godt ind i dejen. Tilsæt melblandingen og brug en ske til at røre det sammen med.

Bland krydderiblandingen i. Brug 2 spiseskeer til at forme dejen til små toppe på bagepladen. Der skal være god plads mellem hver kage - ca. 7 cm.

Tag grydelapperne og sæt bagepladen ind i midten af ovnen. Bag kagerne i 7 minutter, til de er halvt gennembagte.

Tag grydelapperne og tag bagepladen ud af ovnen. Tryk 7-8 chokoladeknapper ned i hver kage. Forsøg at få så mange forskellige farver som muligt på hver kage. Tag grydelapperne igen og sæt bagepladen ind i ovnen. Bag kagerne 5-7 minutter mere. Husk grydelapperne, inden du tager pladen ud af ovnen.

Lad konfettikagerne køle i ca. 5 minutter på pladen. Tag dem så af pladen med en palet og lade den køle videre på en bagerist.

Bagetid: 7 min. ved 175° C og 5-7 min. ved 175° C