Du skal bruge
Bunde:
4½ æggehvider
250 g flormelis
Karamelsauce:
2½ dl piskefløde
60 g flormelis
2 tsk vanillesukker
8 spsk sirup
Fyld:
5 skrællede æbler skåret i tern
5 dl creme fraiche 18%
2½ dl piskefløde
Sådan gør du
Bunde:
Pisk først æggehviderne stive, kom flormelis i lidt af gangen. Pisk til det er helt stift og blankt. Smør bagepapir med smør/margarine og bred marengsmassen ud på 2 plader. Bages cirka 45-50 minutter ved 140 °C i varmluftsovn (150 °C i almindelig ovn).
Karamelsauce:
Alle ingredienser til saucen kommes i en gryde og koges uden låg ved svag varme i 10-15 minutter, til karamelmassen er gylden og tyk. Sættes på køl indtil den skal bruges (skal herefter lunes igen).
Fyld:
Pisk fløden. Hæld det overskydende vand fra cremefraichen. Kom æblestykkerne i creme fraichen. Vend fløden i til sidst (rør ikke for meget, når fløden er kommet i, da det så flyder ud).
Kom halvdelen af den afkølede karamelsauce på den ene bund. Hæld æblemassen over, læg den anden bund over som låg og fordel resten af karamelsaucen over.
Tip:
Bunde og karamelsauce kan laves dagen før.