Karamel marengs


  • Karamelmarengs 612Px
Antal personer: 4

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Bunde:

4½ æggehvider

210 g sukker

80 g sukker


Fyld:

180 g sukker

3 dl fløde

50 g mørk chokolade af god kvalitet

Sådan gør du

Bunde:
De 80 g sukker smeltes gyldent og hældes i beholder som sættes på køl. Den stive karamel pulveriseres herefter i en blender.

Pisk hviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret lidt ad gangen mens der piskes. Vend forsigtigt det pulveriserede karamel og resten af sukkeret i.

Smør bagepapir med oliemargarine og lav bunde på en 6-7 cm i diameter (enten med en ske eller med en sprøjtepose).

Bag bundene ved 130 °C til de er tørre.

Fyld:
Imens smeltes de 180 g sukker lys gylden i en stor gryde, tag den af varmen og tilsæt piskefløden og sæt gryden tilbage på blus igen mens der omrøres kraftigt med et piskeris. Tilsæt chokoladen og rør det godt sammen. Hældes i beholder der sættes på køl. 

Servering:
Inden servering piskes chokolademassen luftig og bundene lægges sammen med denne.

Serveres sammen med friske bær som ribs, jordbær eller lignende.