Du skal bruge
Bunde:
4½ æggehvider
210 g sukker
80 g sukker
Fyld:
180 g sukker
3 dl fløde
50 g mørk chokolade af god kvalitet
Sådan gør du
Bunde:
De 80 g sukker smeltes gyldent og hældes i beholder som sættes på køl. Den stive karamel pulveriseres herefter i en blender.
Pisk hviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret lidt ad gangen mens der piskes. Vend forsigtigt det pulveriserede karamel og resten af sukkeret i.
Smør bagepapir med oliemargarine og lav bunde på en 6-7 cm i diameter (enten med en ske eller med en sprøjtepose).
Bag bundene ved 130 °C til de er tørre.
Fyld:
Imens smeltes de 180 g sukker lys gylden i en stor gryde, tag den af varmen og tilsæt piskefløden og sæt gryden tilbage på blus igen mens der omrøres kraftigt med et piskeris. Tilsæt chokoladen og rør det godt sammen. Hældes i beholder der sættes på køl.
Servering:
Inden servering piskes chokolademassen luftig og bundene lægges sammen med denne.
Serveres sammen med friske bær som ribs, jordbær eller lignende.