Kagemand


  • Kagemand
Forfatter: Økoægget

Antal personer: 6

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Vandbakkelsesdej

2 dl vand

75 g smør

100 g mel

2-3 økologiske æg

 

Pynt

glasur (flormelis med lidt vand)

slik

 

Bagetid: ca. 25 min. ved 200º C

Sådan gør du

  1. Kog vand og smør op i en lille gryde
  2. Tilsæt al mel og rør dejen godt igennem under jævn varme. Når dejen slipper ske og gryde, tages den fra varmen og køles ned i ca. 20 min.
  3. Pisk æggene sammen og tilsæt æggemassen lidt efter lidt, til konsistensen er fast, uden den flyder ud
  4. Fordel dejen på en bageplade med en ske i ca. 2 ½  cm højde, så det ligner en kagemand
  5. Bag kagemanden i 25 min. ved 180° C midt i ovnen – kagen skal være fast, men let og fugtig i midten
  6. Lad kagemanden køle af
  7. Pynt med glasur og slik som du ønsker. Du kan ogs. klippe dejen op i siden, og fylde den med f.eks. flødeskum