Du skal bruge
200 g blødt smør eller margarine
200 g sukker
1 tsk salt
4 æg
200 g hvedemel
1½ dl piskefløde
150 g kvark
40 g mælkechokolade
175 g skumfiduser
Sådan gør du
Tænd oven på 160 °C.
Bland smør, sukker og salt i cirka 10 minutter i en skål med håndmikseren. Bland æggene i, et efter et. Bland mel i. Hæld dejen i kageformen.
Sæt kagen ind i midten af ovnen. Bag kagen i cirka 1 time ved 160° C, til den er gyldenbrun og gennembagt. Lad kagen køle af på køkkenbordet.
Hæld fløde og sukker i en skål. Pisk fløden med håndmikseren til det er stift. Put halvdelen af flødeskummet i en anden skål sammen med kvark.
Klip halvdelen af skumfiduserne i stykker.
Hak chokoladen i små stykker. Bland alle skumfiduserne og chokoladestykkerne i kvark-flødeskumscremen. Klip resten af skumfiduserne i hjerteform.
Tag kagen ud af formen og skær den i 2 lag. Brug en bred kniv til at sprede kvark-flødeskumscremen ud på toppen af den nederste del af kagen. På det øverste lag spreder du resten af cremen. Læg de 2 lag oven på hinanden. Pynt kagen med skumfidushjerterne og alt muligt andet, som du synes ser fint ud og smager godt.
Tip:
Bag kagen i en hjerteform. Hvis du ikke har en hjerteform, kan du bruge en springform (24 cm diameter) og skære et hjerte ud bagefter.
Åbn ovnen efter en time og se, om kagen er færdig. Stik en strikkepind eller tynd træpind ned i kagen. Hvis der ikke sidder dej på pinden, er kagen færdig.