Kærlighedskage


  • Andersines Kærlighedskage
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

200 g blødt smør eller margarine

200 g sukker

1 tsk salt

4 æg

200 g hvedemel

1½ dl piskefløde

150 g kvark

40 g mælkechokolade

175 g skumfiduser

Sådan gør du

Tænd oven på 160 °C. 

Bland smør, sukker og salt i cirka 10 minutter i en skål med håndmikseren. Bland æggene i, et efter et. Bland mel i. Hæld dejen i kageformen.

Sæt kagen ind i midten af ovnen. Bag kagen i cirka 1 time ved 160° C, til den er gyldenbrun og gennembagt. Lad kagen køle af på køkkenbordet.

Hæld fløde og sukker i en skål. Pisk fløden med håndmikseren til det er stift. Put halvdelen af flødeskummet i en anden skål sammen med kvark.

Klip halvdelen af skumfiduserne i stykker.

Hak chokoladen i små stykker. Bland alle skumfiduserne og chokoladestykkerne i kvark-flødeskumscremen. Klip resten af skumfiduserne i hjerteform. 

Tag kagen ud af formen og skær den i 2 lag. Brug en bred kniv til at sprede kvark-flødeskumscremen ud på toppen af den nederste del af kagen. På det øverste lag spreder du resten af cremen. Læg de 2 lag oven på hinanden. Pynt kagen med skumfidushjerterne og alt muligt andet, som du synes ser fint ud og smager godt.

Tip:

Bag kagen i en hjerteform. Hvis du ikke har en hjerteform, kan du bruge en springform (24 cm diameter) og skære et hjerte ud bagefter.

 Åbn ovnen efter en time og se, om ka­gen er færdig. Stik en strikkepind el­ler tynd træpind ned i kagen. Hvis der ik­ke sidder dej på pinden, er kagen færdig.