Du skal bruge
Dej:
100 g smør
1½ dl sukker
1 æg
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Fyld:
3 syrlige æbler
½ dl lys sirup
Pynt:
1 spsk flormelis
1 tsk stødt kanel
Tilbehør:
vaniljeis, vaniljesauce eller flødeskum
Sådan gør du
Dej:
Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æg. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i smørret lidt ad gangen.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Kog æblerne i siruppen til de er lige akkurat bløde.
Tryk ¾ af dejen ud i en smurt, ildfast form. Læg æblebådene oven på dejen. Rul resten af dejen ud på et melstrøet bord, og skær den i strimler, som lægges i et rudemønster over æblerne. Bag kagen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 175 °C og afkøl.
Servering:
Sigt blandet flormelis og kanel over kagen. Servér eventuelt med en skefuld is, vaniljesauce eller letpisket flødeskum.