Hurtig æblekage


  • Hurtigaebletaerte
Forfatter: DanSukker

Antal personer: 8

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

100 g smør

1½ dl sukker

1 æg

3 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker


Fyld:

3 syrlige æbler

½ dl lys sirup


Pynt:

1 spsk flormelis

1 tsk stødt kanel


Tilbehør:

vaniljeis, vaniljesauce eller flødeskum

Sådan gør du

Dej:
Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æg. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i smørret lidt ad gangen.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Kog æblerne i siruppen til de er lige akkurat bløde. 

Tryk ¾ af dejen ud i en smurt, ildfast form. Læg æblebådene oven på dejen. Rul resten af dejen ud på et melstrøet bord, og skær den i strimler, som lægges i et rudemønster over æblerne. Bag kagen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 175 °C og afkøl.

Servering:
Sigt blandet flormelis og kanel over kagen. Servér eventuelt med en skefuld is, vaniljesauce eller letpisket flødeskum.