Hindbærlagkage


  • Hindbaerlagkage
Forfatter: Karolines Køkken

Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

1 dl flydende fedtstof

250 g sukker

2 æg

225 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

2 dl mælk


Fyld:

300 g frosne, optøede eller friske hindbær

5 spsk sukker

½ l fløde

Sådan gør du

Dej:
Pisk fedtstof og sukker sammen. Kom æggene i ét ad gangen og pisk blandingen godt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i sukkerblandingen skiftevis med mælken.

Fordel dejen i en smurt springform (cirka 22 cm i diameter) og bag midt i ovnen i 50 minutter ved 175 °C (tildækket efter cirka 30 minutter). Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Mos hindbærrene og rør dem med sukker. Pisk fløden til et let skum.

Pynt:
Fordel halvdelen af hindbærmosen og cirka 3 dl flødeskum på 1 bund. Fortsæt med den midterste bund, resten af hindbærmosen og cirka 3 dl flødeskum. Slut med den sidste bund og pynt kagen med resten af flødeskummet.

Tip:
De 3 lagkagebunde kan bages enkeltvis i en smurt lagkageform med løs bund. Bag én bund ad gangen i cirka 20 minutter ved 175 °C.