Gulerodskage


  • Gulerodskage 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

300 g mørk farin

2 dl olie

4 æg

275 g mel

1 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

1 tsk natron

2 tsk kanel

375 g gulerod

1 dl rosiner

35 g valnødder


Topping:

150 g flødeost

75 g smør

100 g flormelis

1 tsk vaniljesukker

2 tsk citronsaft


Pynt:

usprøjtet citron eller appelsinskal

Sådan gør du

Dej:
Rør farin og olie sammen og pisk æggene i. Bland mel med vaniljesukker, bagepulver, salt, natron samt kanel og rør i dejen. Bland revne gulerødder, rosiner og hakkede valnødder i.

Fordel dejen i en smurt bradepande (cirka 30x40 cm) og bag cirka 45-60 minutter ved 185 °C.

Topping:
Rør ingredienserne sammen med en gaffel og smør topping henover den kolde kage

Servering:
Pynt med usprøjtet citron eller appelsinskal julienne.