Frugttærte


  • Frugttærte 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

4 æg

250 g sukker

200 g mel

2 tsk bagepulver

150 g smør


Creme:

4 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk sukker

2 spsk majsstivelse

2½ dl mælk

2 tsk vaniljesukker

2½ dl fløde


Pynt:

abrikosmarmelade

jordbær

banan

vindruer

ferskner

kiwi

Sådan gør du

Dej:
Smelt smør og afkøl. Pisk æg og sukker hvidskummende. Bland mel og bagepulver - og vend det i dejen skiftevis med smør.

Fordel dejen i en form (cirka 25x30 cm) beklædt med smurt bagepapir og bag cirka 20 minutter ved 175 °C.

Creme:
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Bring cremen i kog under piskning og tag gryden fra varmen. Tilsæt vaniljesukker og afkøl cremen. Pisk fløden og bland den sammen med cremen. 

Servering:
Anret den afkølede kage på et stort fad. Smør abrikosmarmelade på kagebunden og fordel herefter flødecremen i et pænt lag på bunden. Læg til sidst den skive-skårne frugt på tværs henover kagen.

Tip:
Brug årstidens bær og frugt.