Frugtkage


  • Frugtkage
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

200 g rosiner

200 g tørrede figner

200 g tørrede abrikoser

1½ dl cognac eller appelsinjuice

250 g smør

1½ dl brun farin

4 æg

200 g hvedemel

100 g mandler

100 g hasselnødder

1 spsk smør til at smøre formen

2 spsk rasp til formen

Sådan gør du

Dag 1:
Skær frugten i små stykker og bland dem med cognac eller appelsinjuice i en skål. Lad det stå natten over.

Dag 2:
Rør smør og farin luftigt. Rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt halvdelen af melet og halvdelen af frugtblandingen. Tilsæt derefter resten af melet og frugtblandingen samt mandler og nødder og bland det hele godt sammen.

Hæld dejen i en smurt og raspdrysset brødform på cirka 2 liter og bag kagen cirka 1 time ved 175 °C.

Servering:
Servér frugtkagen i tynde skiver – gerne sammen med et glas sherry.