Du skal bruge
Dej:
200 g rosiner
200 g tørrede figner
200 g tørrede abrikoser
1½ dl cognac eller appelsinjuice
250 g smør
1½ dl brun farin
4 æg
200 g hvedemel
100 g mandler
100 g hasselnødder
1 spsk smør til at smøre formen
2 spsk rasp til formen
Sådan gør du
Dag 1:
Skær frugten i små stykker og bland dem med cognac eller appelsinjuice i en skål. Lad det stå natten over.
Dag 2:
Rør smør og farin luftigt. Rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt halvdelen af melet og halvdelen af frugtblandingen. Tilsæt derefter resten af melet og frugtblandingen samt mandler og nødder og bland det hele godt sammen.
Hæld dejen i en smurt og raspdrysset brødform på cirka 2 liter og bag kagen cirka 1 time ved 175 °C.
Servering:
Servér frugtkagen i tynde skiver – gerne sammen med et glas sherry.