Marengstærte

frossen marengstærte med bær


  • Marengstaerte Addbg
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

6 æggehvider

2½ dl sukker

2 spsk smør til at smøre papiret med

2 spsk hvedemel til at drysse med


Fyld:

500 g blandede friske eller frosne bær

2½ dl fløde


Pynt:

1½ dl fløde

250 g friske bær

1 spsk flormelis

Sådan gør du

Dej:
Pisk æggehvider stive med sukkeret.

Fordel dejen i 3 cirkler (cirka 22 cm i diameter) på 3 smurte og meldryssede stykker bagepapir. Sprøjt et par ringe af massen langs kanten på en af cirklerne, så der dannes en skål. Bag bundene i cirka 20 minutter ved 175 °C og afkøl på rist.

Fyld:
Pisk fløden til fast skum. Knus den ene af de flade marengsbunde og bland 2/3 af stumperne i flødeskum sammen med bær. Læg fyldet i den bund, som danner en skål, og læg derefter den sidste bund på som låg. Stil tærten i fryseren i mindst 5 timer.

Servering:
Lige inden serveringen pyntes tærten med flødeskum, knust marengs og friske bær.

Sigt flormelis over tærten.