Du skal bruge
Dej:
6 æggehvider
2½ dl sukker
2 spsk smør til at smøre papiret med
2 spsk hvedemel til at drysse med
Fyld:
500 g blandede friske eller frosne bær
2½ dl fløde
Pynt:
1½ dl fløde
250 g friske bær
1 spsk flormelis
Sådan gør du
Dej:
Pisk æggehvider stive med sukkeret.
Fordel dejen i 3 cirkler (cirka 22 cm i diameter) på 3 smurte og meldryssede stykker bagepapir. Sprøjt et par ringe af massen langs kanten på en af cirklerne, så der dannes en skål. Bag bundene i cirka 20 minutter ved 175 °C og afkøl på rist.
Fyld:
Pisk fløden til fast skum. Knus den ene af de flade marengsbunde og bland 2/3 af stumperne i flødeskum sammen med bær. Læg fyldet i den bund, som danner en skål, og læg derefter den sidste bund på som låg. Stil tærten i fryseren i mindst 5 timer.
Servering:
Lige inden serveringen pyntes tærten med flødeskum, knust marengs og friske bær.
Sigt flormelis over tærten.