Franske vafler


  • Franske Vafler 612Px
Bedøm:  ( bedømmelser)


  Udskriv opskrift

Du skal bruge

Dej:

250 g mel

150 g smør

1 æg

1 spsk vand


Smørcreme:

1 pasteuriseret æggeblomme

100 g smør

85 g flormelis (1½ dl)

1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Dej:
Ælt ingredienserne til dejen sammen i en skål med hånden.

Dejen trilles til en pølse og stilles i køleskab 2-3 timer. Herefter skæres dejen i skiver. Sukker drysses ud på bordet eller på bagepapir. Læg skiverne enkeltvis i sukkeret og rul dem ovale med en melet kagerulle. Læg de ovale skiver med sukkersiden opad på en bageplade med bagepapir. Prik dem let med gaffel og bag dem 6-8 minutter ved 180 °C til de er gyldne.

Smørcreme:
Smør røres blødt og herefter røres de øvrige ingredienser i

De afkølede franske vafler lægges i en kagedåse og opbevares tørt. Smørcremen tages ud af køleskab 1 time før det skal bruges, således det er smørbart. 

Servering:
De franske vafler lægges sammen med smørcreme lige inden servering.