Du skal bruge
Dej:
250 g mel
150 g smør
1 æg
1 spsk vand
Smørcreme:
1 pasteuriseret æggeblomme
100 g smør
85 g flormelis (1½ dl)
1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Dej:
Ælt ingredienserne til dejen sammen i en skål med hånden.
Dejen trilles til en pølse og stilles i køleskab 2-3 timer. Herefter skæres dejen i skiver. Sukker drysses ud på bordet eller på bagepapir. Læg skiverne enkeltvis i sukkeret og rul dem ovale med en melet kagerulle. Læg de ovale skiver med sukkersiden opad på en bageplade med bagepapir. Prik dem let med gaffel og bag dem 6-8 minutter ved 180 °C til de er gyldne.
Smørcreme:
Smør røres blødt og herefter røres de øvrige ingredienser i
De afkølede franske vafler lægges i en kagedåse og opbevares tørt. Smørcremen tages ud af køleskab 1 time før det skal bruges, således det er smørbart.
Servering:
De franske vafler lægges sammen med smørcreme lige inden servering.